Grønbenet rørhøne
Den grønbenede rørhøne er lidt mindre end sin slægtning blishønen. Den nyder godt af rørskovene, som er udbredte i Utterslev Mose, og her findes en af landets største bestande.
Rørhønen flyver ikke særlig elegant med de lange ben hængende bagud. Den søger oftest føden på land i tæt vegetation, men om sommeren ses den ude på vandet, hvor den finder smådyr og plantedele i vandoverfladen. Den dykker sjældent.
Rørhønen kan få 2-3 kuld årligt, og ungerne fra første kuld hjælper med at fodre de efterfølgende kuld. En del af bestanden overvintrer her i landet, mens andre trækker sydpå.
Illustration: Michael Petersen
Del på sociale medier
Utterslev Moses Venner
Email: kontakt@mosevenner.dk
Formand: Lise Buch
CVR-nr.: 42 90 95 05
Bankkonto: 9570 13372284
MobilePay: 768337
INFORMATION
Politik for refundering og returnerede varer

